Monday, 3 September 2012

Isu Biadap Peserta Perhimpunan Janji Demokrasi: NGO Selangor Buat Laporan PolisSekarang heboh berkenaan isu kebiadapan peserta perhimpunan Janji Demokrasi di Dataran Merdeka pada 30 Ogos 2012 lalu [baca sini] [sini] dan [sini].

1. Bendera Jalur Gemilang didesak ditukar ke 'Sang Saka Malaya' ciptaan pegawai Anwar di Pejabat Penasihat Ekonomi Kerajaan Selangor
2. Insiden memijak gambar Perdana Menteri dan isteri
3. Insiden individu menunjuk punggung ke arah gambar Perdana Menteri


Justeru itu, beberapa badan NGO Selangor telah bertindak membuat laporan polis sebagai tanda protes terhadap kebiadapan melampau puak pembangkang itu.


Di Shah Alam
Pada jam 3.30 petang tadi GAPS tampil membuat laporan polis di Balai Polis Seksyen 6. Seramai tujuh orang ahli GAPS yang diketuai oleh presidennya, Saudara Hamidzun Khairuddin telah hadir. GAPS menuntut agar penganjur serta mereka yang terlibat diambil tindakan undang-undang di bawah Akta Hasutan dan Kanun Keseksaan.


Di Gombak
Pada jam 3.00 petang, laporan polis berkenaan isu sama telah dibuat di Balai Polis Batu 6 Gombak oleh Barisan Bertindak Gombak dan Badan NGO-NGO Gombak yang diketuai oleh Penyelaras DUN Gombak Setia, Datuk Said Anuar Said Ahmad. Kehadiran penyokong NGO tersebut adalah sekitar 50 orang. Turut hadir adalah Ketua Wanita UMNO  Bahagian Gombak, Datin Sharifah Salmah Syed Agil.


*Baru padan muka kau. Pengkhianat negara memang layak dibuang negara.

No comments:

Post a Comment