Thursday, 25 July 2013

PRK Kuala Besut: Helah-helah yang PAS Boleh GunaDengan jumlah keluar mengundi merosot di PRK Kuala Besut, BN masih dapat menaikkan jumlah majoriti. Ini bermakna pengundi atas pagar yang mengundi PAS telah pusing kembali ke BN. Mungkin mereka sedar bahawa mereka perlu terus menyokong BN.

PAS tak dapat menuduh BN bermain kotor kerana senarai fitnah dan serangan black op yang penuh tidak etika diketahui ramai. Sekurang0kurangnya yang mengikuti blog. Yang tak ikuti, apa boleh buat kalau mereka ini kuno sedikit.

Tentulah PAS perlu satu alasan baik untuk kekalahan mereka. Nak kata media berat sebelah, rasuah politik, dll, ianya akan terpalit balik sebagaimana fitnah PAS terhadap UMNO terpalit ke muka PAS.


AKhirnya mereka sedar ada alasan yang boleh dikelentong lebai-lebai bangang dan ustaz/ustazah misegera PAS. Mereka boleh kata tersilap meletakkan suruh undi Che Long tapi di kertas undi tiada nama Che Long tapi nama Azlan. Ini telah mengelirukan lebai dan ustaz/ustazah PAS.

Jawab kami .... kalau logo PAS pun tak boleh kenal, berat ni. Padanlah mereka ini mudah ditipu pemimpin PAS dan dikuda cina-cina DAP dan PKR. Mereka memang bodoh.

Samalah jika Peguam PAS Hanipa Maidin akan menguli satu roti canai cerita bahawa ada penipuan berlaku oleh SPR. Kesilapan nama di kertas undi akan dipersalahkan pada SPR.

Langsung satu demo Blackout akan diadakan. Pakai baju hitam. Konon akan boikot upacara angkat sumpah Tengku Zaihan. Kompang nak buat petisyen tapi sebagaiana petisyen yang dikompang Rafizi dan sedikit oleh PAS melalui Hanipa Maidin, SEMUA DITOLAK MAHKAMAH.

Oh ye ... dakwat yang telah dijadikan isu kempen mungkin akan diungkit balik dan dikompang terus walaupun tiada satu pun insiden dakwat boleh hilang kali ini.

Kalau mereka bising, bukan saja celup jari dalam ink tapi celup kepala dengan kopiah dan jilbab mereka sekali. 


No comments:

Post a Comment