Friday, 14 December 2012

AGENDA ANWAR UNTUK BESARKAN DINASTINYA DALAM PKR

Semua maklum pihak pembangkang mencanangkan kepada umum bahawa UMNO adalah parti kroni. Tanpa mereka disedari, ataupun sedar tapi buat-buat tak sedar, apa yang mereka mainkan itu umpama meludah ke langit, jatuh ke muka sendiri.Ada seorang lagi anak Karpal Singh yang tiada dalam gambar di atas.Son 2 adalah Jagdeep Singh Deo, Naib Pengerusi DAP Pulau Pinang dan ADUN Datuk Keramat, Pulau Pinang.

Nampaknya memang anak beranak parti pembangkang dididik untuk menentang kerajaan persekutuan.

Pimpinan tertinggi PKR (Parti Keluarga Rakyat) pula terdiri daripada anak beranak Anwar tu sendiri:

  • Anwar Ibrahim - Penasihat
  • Wan Azizah - Presiden
  • Nurul Izzah - Naib Presiden


Tiga orang. Rupa-rupanya tak cukup lagi kronisme dalam keluarga Anwar ni.


Nurul Nuha Anwar

Nurul Nuha, adik kepada Nurul Izzah dan anak perempuan kedua Anwar adalah antara nama yang dicanang bertanding bagi kerusi parlimen Nibong Tebal. Ini bagi menggantikan Ahli Parlimen Nibong Tebal sekarang, YB Tan Tee Beng yang telah bertindak keluar parti menjadi calon bebas kerana kecewa dengan permainan politik murahan dan penuh tipu daya dalam Pakatan Haram.

Nampaknya seluruh anak beranak telah Anwar kerahkan bagi meneruskan legasi regimnya sekiranya dapat menawan Putrajaya dari genggaman BN. Dalam sibuk memekik soal keburukan nepotisme / kronisme suatu masa dulu, Anwar Ibrahim merasakan dirinya 'kebal' dari anasir-anasir tersebut. 

Kebal la sangat. Dah terang lagi bersuluh kronisme kau Nuar.


No comments:

Post a Comment